08 April 2009

.………..Im sorry…………

Cici kesayanganku..

Petang semalam aku dapat call dari bapak aku…
die kate die
nak buang cici n anak2 die skali..
terus aku terdiam
bapak aku cakap… (macam marah)
“anak2 cici berak merata.. dalam umah..”
so aku pon tatau nak cakap pe
bapak aku tanye lagi “kamu sayang cici ke tak???”
‘Mestilah sayang!’
Pehtu bapak aku mengeluh…
“kalo camtu abah buang anak cici je la”
Aku diam lagi.. sedey sebenarnya

Aku sayang giler kat cici, dari sekolah aku jaga dia. Dari die “anak dara” sampai da beranak pinak.. pernah sekali cici demam teruk sampai aku nangis, ini kan pulak nak buang die????
Aku faham anak2 cici berak merata, bapak aku yang jaga die, bapak aku lak yang jadi mangsa nak bersihkan… tak pe la… cume aku kesian kat cici, dari dulu, tiapkali die beranak, kami buang anak die…

Maafkan akak…. Cici




5 comments:

kadokz.senpai said...

kadok pon bru dpt ank kucin..
ade 6 ekor..
nk x.. ;p
6/4/09 aritu...

idura said...

Abah nak buang cici???
NOooooo... Janganla...
Even kyg da ada Darwish,
Tapi kyg still syg kat cici...
huhuhuhuhu

en.izz said...

huhu,..

cam izz ade buat sangkar kat luar rmh,..

kucing x leh msk rmh,..

hehe

dieya said...

kadokz: kucin laen tak same dgn cici dieya la kadokz...

kak yang: abah buang anak cici je la

en.izz: kalo cici duk luar umah cam kucin en.izz, nanti ade org curik camane?? huhuhu

mykupang ;) said...

oooooooooooo
buang anakkk ekkkk.....
bombaaaa tgk dier niii...
hehehee