08 May 2010

hati terluka.. jiwa tertekan.. aku sengsara

terlukanya hati aku tiapkali mengenang asset yang hilang..
biar die hancur..
musnah..
rosak depan mata aku...
xpe..
ni tak...
bila aku tatang semua tu dengan penuh kasih sayang
suddenly tetiba ader somebody yang sesuke hati die nak rampas semua tu dari aku...
semua hilang dengan sekelip mata...


ya allah... berikanlah kekuatan terhadapku


jenuh aku kumpul kekuatan.. tahan airmata dari terus menangis...
cuba fokus dengan study --->> final exam lak tuh
diz my 1st laptop..

3 tahun aku gune... banyaknye kenangan yang terabadi dalam ni..
even motherboard die da corrupted
tp still aku ada intention repair after keje diz semester break.
yang penting sentimental value yang tak ternilai...
aku beli dengan hasil penat lelah aku -->> kerja kilang time cuti sem

my new laptop..
baru sangat2
tak sampai sebulan pon aku guna...
tak habis explore lagik..
tak sempat tercalar..
&
yang penting
tak sempat aku habis bayar hutang pada kakak aku yang mendahulukan duit die..

hp... sony w705..pink

dari last year aku aim hp ni..
betapa aku sayang sangat2 kat hp ni....
sanggup aku ikat perut sem ni semata2 nak ketepikan duit loan ptptn utk beli hp...
=((


..sekarang semua tinggal kenangan..
org yang tak bertanggungjawab rampas kesayangan aku tu tak pernah fikir pon betapa susah aku nak mendapatkan semua ni..
&
senang2 die buat harta sendiri....

juz terfikir.. nape sume yang hilang barang aku!!!
nape barang org laen tak ilang???
ader org nak sabotaj aku???
kalau betul la....

damn!!! aku mmg tak akan pernah maafkan org tuh!!!


dia buat aku fobia duk dalam uma sendiri..
die buat aku takut + rasa berdosa + bersalah pada mak abah n kakyang
die buat aku hilang fokus pada study
die buat aku terkilan + sedey tension

hm..sabar dieya.. sabar...
leh sakit jiwa aku tekanan dengan sume ni!!

4 comments:

NUR NADIA ASIKIN said...

seyes..aku pn dh tkt nk duk umh ni...
yg penting persoalan aku msh lagi menjadi tnd tny smpai skrg...
xpe..biar allah yg tunjukkn kebenarannye...
....pelik tp benar.....

errynn said...

mmg pelik cm ne sume nie bley jd, xde tanda2,,dlm kte hepi2 dlm kte gelak2..tbe2 pg 2 jd sedey..aku fhm perasaan ko dya..saba ek..kalo kte dpt org 2 jom blasah sme2..geram aku ngan org yg x ber ati perut nie..huhuhu

ღ misz_ija ღ said...

2-2 laptop ko ilang ke??

dieya said...

aku da papa kedana da ija... laptop hp.. everything lost.. :(