20 April 2011

~ bff @ bf ~




Ramai orang mengutamakan KAWAN dari KEKASIH...
dan ada juga tak mengutamakan KAWAN kerana KEKASIH…
ANDA tergolong dari yang mana…???

hadirnya seorang KEKASIH sejati sebagai pelengkap kehidupan dan mengisi kekosongan hati …
hadirnya KAWAN sebagai sahabat sejati… berkongsi segala suka duka dan teman sepermainan dan belajar ….

Antara KAWAN dan KEKASIH Yang mana harus dipilih..?
KAWAN pengubat kesunyian,
KEKASIH penyembuh kelukaan.

Antara KAWAN dan KEKASIH yang mana harus didahulukan..?
KAWAN tempat mengadu,
KEKASIH tempat bermadu.

Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya tak boleh disisih…
KAWAN menghulurkan bantuan
KEKASIH menghulurkan sokongan.

Antara KAWAN dan KEKASIH Keduanya diperlukan…
KAWAN sekuntum senyuman,
KEKASIH sepenuh perhatian

Antara KAWAN dan KEKASIH Bilakah akan bersatu…?
KAWAN sejujur kata,
KEKASIH setulus setia
KEKASIH silih berganti Kerana tiada kesefahaman.. tetapi KAWAN sentiasa disisi mendengar masalah dan mengambil berat tentang diri kita

JIKA KAWAN itu KEKASIH…dan KEKASIH itu KAWAN…
perlu lah dihadiahkan “Sedalam lautan Setinggi kayangan” kerana “Kasih sayang tiada sempadan” tapi sayang…
KEKASIH tetap KEKASIH…
KAWAN tetap KAWAN…
perbezaannya terlalu ketara.. tapi keadaannya tetap sama..


:: p/s: jujur aku cakap.. mende alah ni aku copy n paste sebijik sejebon dr blog org laen.. ngeh3.. original pencipta tu tatau la sape.. juz nak share sesuatu yg aku rase so nice~


to all my fren.. (my bff) i awez luv uoll... aku takkan lupa semua kenangan, susah senang yang kita harung sama2.. aku admit korang bukan kawan diwaktu senang je.. tapi korang tetap ader disaat2 susah~ thanx sebab jd kawan aku.. aku syg korang lebey dr korang syg aku tau..

= bff dr skola : ija, grah, arah, wan, muni, ena, ina

= bff dr uitm : ida, anis, tikah, sab, hana, makngah

=bf : akim.. (e eh.. tertype lak :P )


tapi..

sehingga satu saat.. bila kita masing2 kene tumpukan perhatian pada satu komitment untuk masa depan, hubungan kita takkan selamanya boleh berkekalan seperti sekarang.. (lepak, karok, hangout)
contoh terdekat macam arah ngan ina yg dah kawen + anak..
n coming soon ida, g-rah, muni (insyallah)
umur mengubah corak kehidupan dan pergaulan kita =)

korang tetap d best.. semoga masing2 akan jumpa pasangan yg "TEPAT"
maybe for the next 10 years, kita leh lepak2 lagi macam dulu tapi kene bawak laki n anak masing2.. hehe

:: aku tulih cenggini sbb aku rindu + syg korang ::

3 comments:

cerita hidupku... said...

amboiiiii...gatai da skg ni eh..??da beran disclose name bf da eh..??wowowow

WanNadia said...

wah2...akim ye..hahaha
i love u too...
hensem jugak bf kamu tu...ble nk bwk knl ngn aku???ingt aku ni 'mak ngah' korg..pe2 kne knl kn kat aku...hahaha

hope u happy dear....i'm happy if u happy...

Azman said...

fine.. name aku xde.. sedih beb!! huuuu:((