20 July 2010

saya sayang mata saya =(

wahai mata

hm.. straight to d point >> aku mengalami sejenis penyakit mata yang dinamakan:

"pterygium"

setelah lebih sebulan aku tertanye2 n menahan sakit
( tak sakit sgt,, tp sakitla)
akhirnya semalam aku disahkan mengidap penyakit itu
:(

doktor cakap mata aku still di peringkat awal..
baru sebulan lebey.. n selaput yang tumbuh pada mata pun tak tebal lagi...
n tak memudaratkan....
kalau sampai satu tahap serius, selaput mata tu tumbuh sampai menutupi mata hitam... pandangan aku akan terhalang :( dan wajib di bedah...

doktor cakap lagi..
sepatutnya keadaan mata ni.. tak sakit..
tp mungkin akan mengalami kegatalan >> so da banyak giler ubat mata dlm koleksi aku

tp..

ape yg aku rasa >> mata aku sakit.. :((
aku da double check ngan klinik uitm... tp doktor cume bg ubat.. :(
yes.. aku faham... penyakit mata aku di peringkat awal..
tp perlu ke aku tunggu mata aku jadik teruk baru nak buang selapot tu??
macam mane pulak dengan sakit yang aku tanggung??

dalam kelas.. mata aku pedih.. :((
sangat sedey..
tp aku kene kuat... aku kene sabar... semoga aku dapat sembuh :(


sesungguhnya pembedahan mata itu sangat mengerikan :(


5 comments:

zaidazpilicueta said...

alahai, baik buat something dari makan obat. cube cegah k? :D

ZOOL@TOD said...

Rasanya kena buat tindakan segera, kalau nak bedah pun buat segera. Jangan jadi macam saya, sebab lambat bedah (sepatutnya tahun 2006 lagi), sekarang ni paru-paru saya kecik sebelah (90 - 95% je sebelah kanan). Masih rasa kebas di paru-paru sebelah kanan walaupun dah lebih 6 bulan pembedahan.

Anonymous said...

try la permata hijrah...... ksian hg

ija said...

be strong syg!

Kanchong KITCHEN said...

Salam dieya...saya sabrina...saya bru je tawu yg sye kne penyakit yg sme dgn awak...sye takut sgt100x... So cmne ngan mata awak skrg?? Awak operate ke??? Plz help me..... Awak rep ke email sye boleh?? sabrina.shahri@yahoo.com.... Plzzzzz