25 March 2009

Sesuatu yang ajaib…

…Luangkan masa jap bace artikel ni…
“Seorang doktor di amerika syarikat telah memeluk islam kerana beberapa kejaiban yang ditemui dalam penyelidikannya. Dia amat kagum dengan penemuan tersebut, sehingga tidak dapat diterima oleh akal fikiran..

Dia adalah seorang doktor neurology. Setelah memeluk islam, dia amat yakin dengan perubatan secara islam dan dengan itu telah membuka sebuah klinik yang bertemakan “perubatan melalui Al-Quran”. Kajian perubatan melalui Al-Quran membuatkan ubat-ubatannya berteraskan apa yang terdapat di dalam Al-Quran. Di antara kaedah2 yang digunakan termasuklah berpuasa, madu lebah, biji hitam (black seed) dan sebagainya.

Apabila ditanya bagaimana dia tertarik untuk memeluk islam, maka doktor itu memberitahu bahawa semasa beliau melakukan kajian urat saraf, terdapat beberapa urat saraf yang terdapat dalam otak manusia yang tidak dimasuki oleh darah. Padahal setiap inci otak manusia memerlukan darah yang cukup untuk berfungsi secara normal. Setelah membuat kajian yang memakan masa, akhirnya beliau mendapati bahawa..

Darah tidak akan memasuki urat saraf di dalam otak manusia melainkan pada ketika seseorang itu sedang sujud semasa mengerjakan sembahyang!!!

Urat tersebut memerlukan darah hanya untuk beberapa sukatan yang tertentu sahaja. Ini bermaksud bahawa darah hanya akan memasuki urat tersebut mengikut kadar sembahyang 5 waktu yang diwajibkan oleh islam….

Begitulah keagungan ciptaan Allah!!! Tidak menunaikan sembahyang, otaknya tidak akan dapat menerima darah yang secukupnya untuk berfungsi secara normal!!! Oleh yang demikian, kejadian manusia ini sebenarnya adalah untuk menganuti agama islam sepenuhnya kerana sifat fitrah kejadiannya memang telah dikaitkan oleh Allah dengan agama- Nya yang indah ini…”

Artikel ini aku cilok dari terbitan tinta jumaat keluaran UiTM perak… bukan cilok, tapi berkongsi ilmu.. k… sama2 lah kita menghayatinya.

3 comments:

kadokz.senpai said...

Kebesaran Allah s.w.t.

dieya said...

tau xpe...

en.izz said...

tuhan nak tunjuk tu,..