22 March 2009

Wedding n wedding…

8hb march yg berlalu, sorang lagi sepupu aku dah melangkah ke alam gerbang perkahwinan, makin sikit lah famili aku yg berstatus single n bertambah lagilah jumlah keluarga aku yang sememangnye ramai ni… hehehehe

sepupu aku atau “uda” (aku tak tau name penuh die.. hehehe) org felda gunung besaut.. dekat je pon dgn rumah aku. da terlajak datang sini ak sempat jg jumpe dgn kawan lama aku mase belajar menjahit kat PLT dulu.. hehehhe

Dya n ekin
Lame tak jumpe.. n biler da jumpe mmg byk bende yg nak diceritakan tapi tak de mase banyak pon.. pepun dapat jumpe kejap pon aku da cukup puas hati..

Dan diminggu yang berikutnya pulak, pada 15hb march 2009, sorang lagi sepupu aku kawen.. adoiiii berderet2… tarikh rapat2.. aku yang penat!!! Ye la, nak ulang alik tiap2 minggu, naik bas, 4 kali tukar bas baru leh sampai umah aku!!! imagine!!!
Tapi takpe, sepupu is part of my family so no prob… selamat pengantin baru buat abg man dgn isterinya, kak fairuz.


Perasan tak nape aku suke amek pic depe mase depe kat meja makan pengantin??? Ehhehhe sebabnye aku harap2 la kot2 aku dipelawa untuk merasa juadah yang enak2 kat meja tu tapi sayangnya depe suma tak memahami isi perut aku… huhuhuhu

tiap kali mesti amek pic dgn cik kak ni.. nape eh???



Aku handle bubur pulut hitam kat majlis sepupu aku ni, memang laris, sampai abez stok mangkuk utk bubur.. bende free makan mmg la cepat abez,, ni baju subsidi yang dibekalkan pada anak2 gadis dalam keluarga aku, so sape yg pakai baju ni for sure die still single.. hehehhehe

Aku tak sempat nak amek pic yg laennye, sbb petang ni jg aku terpaksa bergegas pulang ke uitm, besok petang ade test beb… tapi gua tak bace hape pon lg…. huhuhuhu

K selamat pengantin baru sekali lagi,buat kedua2 sepupu aku dan pasangan masing2 n semoga berbahagia n berkekalan hingga ke akhir hayat.. amin…….
Sekian dulu buat kali ini…….



9 comments:

kadokz.senpai said...

huhu..
g knduri x ajk pon erkk..
tringin nk mkn pulut hitam tuh..
laris sgt ke.. ;p
hahaha..

dieya said...

mestilah laris.. tgk lah sape yg handle?? huhuhu

kadokz.senpai said...

hahaha..
da agak da jwpn dier mst cmtu.. ;p

dieya said...

hik3.. enkadokz tak pecaye sila datang ke kenduri berikutnya.. kot2 dieya handle ayam golek lak ke.. huhuuhuh

kadokz.senpai said...

hahaa..
lau camtu tpakse ler dtg..
cuz ade ayam golek.
huhU~

idura said...

AMBOIH..... ngutuk i dalam blog nampak?
buka mu ke yang terhegeh2 nak begambo ngan i...
kuikuikui....

dieya said...

kadokz.. kalo nak datang kene datang awal pagi n balik lewat malam, tlg cuci pinggan.. huk huk

dieya said...

kak dura.. i tak kutuk u.. tidak..

kadokz.senpai said...

hahaha..
bleh jekk..
jnji dpt ayam golek skilo ;p